Kako djeluju Bachove kapi?

Bachove cvjetne kapi djeluju kao katalizator da se uspostavi duševna ravnoteža - tamo gdje čovjek nije "više potpuno svoj" postati će "potpuno svoj" (dr. Bach).

Bachova cvjetna terapija nam pomaže da prolaznim negativnim duševnim stanjima (kao što su nestrpljenje, nesigurnost, ljubomora, malodušnost, napetost, strah, razdražljivost, ljutnja i slično) čiji je uzrok slabost ljudskog karaktera, lakše izađemo na kraj i sami se dovedemo u ravnotežu.

Dugoročni cilj Bachove cvjetne terapije je čistoća duše, a tim što je moguće više razvoj i stabilnost osobe (ličnosti). Iz tog indirektno slijedi velika snaga i izdržljivost protiv duševnih i psihosomatskih poremećaja.

Kako djeluju Bachove kapi?

na vrh

Primjena Bachovih kapi u tri točke:

bach drops bottle

1. Preventiva duševnog stanja - jačanje karaktera, uravnoteženje disharmoničnog duševnog stanja (nrp. resignacija, ljubomora, nesigurnost, ogorčenost, bespomoćnost, zdvojnost, mržnja, bijes, napetost...)

2. Treman akutnih stresnih psihičkih stanja i životnih kriza, npr. kod gubitka posla, problematičnih međuljudskih odnosa na poslu, konfilknih odnosa u vezi, kod odgoja djece, problema s učenjem, itd.

3. Popratni tretman akutnih ili kroničnih bolesti (dopuna liječničkom tretmanu) posebno pomaže kod poteškoća sa psihovegetativnom simptomatikom, npr. kod smetnji spavanja, neurodermitisa, psorijaze, kod dječjih problema u razvoju, kao postoperativne podrške nakon operacije karcinoma, infarkta, itd.

Flower therapy

na vrh

Edward Bach

Edward Bach (1886-1936)

Edward Bach pronašao je određene biljke sa energetskim potencijalom koje ciljano na suptilnoj razini harmoniziraju negativno duševno stanje. On ih je nazvao Happy of the plant world, a mogu služiti kao katalizator transformacije našeg višeg sobstva ili unutrašnjih ličnosti.

Bolest nije strahota ili karma nego jedino i samo korektor ili alat kojim se naša duša koristi da nas na naše greške upozori, kako bi nas od još nekih zabluda odvratila i tako nas spriječila da još veću štetu napravimo te nas dovodi nazad na put istine i svjetla, od kuda nikada nismo ni trebali otići. (dr. Edward Bach)

Bachovih 38 cvjetnih kapi obuhvaća sva osnovna negativna duševna stanja ljudskog karaktera i uravnotežuje ih u zatvorenom sistemu.

Više informacija na: The Dr Edward Bach Centre, UK

na vrh

Koja su ograničenja djelovanja Bachovih kapi?

Bilo bi krivo djelovanje Bachovih kapi dovesti u direktnu povezanost s tjelesnim simptomima bolesti. Bachova terapija spada puno više u područje "higijene karaktera" ili "preventive duševnog zdravlja". Zbog toga Bachove cvjetne kapi mogu koristiti kao preventiva i kao podrška stručnom tretmanu kojeg ne zamjenjuje.

na vrh

Metode iscjeljivanja Ljubice Kos Rosandić

Prva faza je utvrđivanje stanja organizma na temelju čega se izrađuje odgovarajući pripravak koji djeluje na utvrđeno oboljenje, ali i na cijelo psihofizičko uravnoteženje organizma.

na vrh

Da li je potrebno osobno doći terapeutu kako bi se dobila terapija?

Nije nužno. Potrebno je odgovoriti na upitnik i preparati se mogu poslati poštom, a prema potrebi se dogovori termin konzultacija.

na vrh

NOVO! Aura sprej (Aura spray)

Aura sprej je sastavljen od razlčitih prirodnih pripravaka. U njemu su sadržane esencije biranog dragog kamenja, esencije cvjetova, posebno orhideja, koje potječu s tri različita kontinenta.

Zračenja oštećuju auru svih živih bića, a oštećenja na fizičkom tijelu nastaju nakon što je auričko zaštitno polje jako oštećeno. Zbog toga se koristi aura sprej zbog svog sastava od esencija kristala. To mu daje sposobnost apsorpcije i čišćenja od štetnih zračenja, a esencije cvjetova i orhideja reflektiraju štetna zračenja od tijela te tvore zajedno štitnik koji jača naš prirodni štit aure.

Primjena: Zatvorite oči i pošpricajte se jednom do četiri puta preko glave i ramena prije nego što izlazite van na sunce ili u zagađenu atmosferu. Držite bocu 50 cm od glave dok raspršujete sprej. Aura sprej se može primjeniti i kada preuzmemo negativne energije drugih ljudi ili kompjutera.

na vrh

ESENCIJE ZA URAVNOTEŽENJE ČAKRI

ČAKRE su središta energije i svijesti u ljudskom organizmu, a označava ih se i kao vrtloge energije ili središte snage.

1.ČAKRA-MULDAHARA
nalazi se pri dnu kralježnice. Ona je temelj i korijen energetskog sustava čakri.
Utjeće na debelo crijevo, kosti, noge, zubi i stopala.
Njena funkcija je preživljavanje.

2.ČAKRA-SVADHISTHANA
nalazi se iza genitalija a povezana je sa osjetilima (životna radost) i seksualnim životom.
Utjeće na rad spolnih organa, tjelesne tekućine, krv, limfu, spermu, urin, bubrega, mjehura, donji dio leđa i zona bokova. U njoj je deponirana naša cjelokupna energija.

3.ČAKRA-MANIPURA
nalazi se iza solarnog pleksusa a povezana je s moćima i ego-moćima, snaga volje i osobnost.
Regulira rad probavnih organa, želudac, jetra, slezena, žuć, pankreas, slezenu i srednji dio leđa.

na vrh

Upitnik za određivanje terapije Bachovim kapima

Kliknite na link dolje i sačuvajte obrazac na svoje računalo, pa ga popunite te vratite Ljubici Kos Rosandić na:

e-mail: info@snaga-prirode.com ili
poštom na adresu:
4. rudeški ogranak 7
10000 Zagreb

Upitnik za određivanje terapije Bachovim kapima (Word dokument)

(ukoliko ne možete otvoriti prethodni dokument, pokušajte sa dokumentom u RTF formatu)

na vrh

Kod kojih oboljenja pomažu Bachove kapi?

  • glavobolja uzrokovana napetošću
  • depresija
  • umor
  • iscrpljenost
  • slabi imunitet
  • loša probava
  • osip
  • zubobolja

Bachove kapi i krema:
"HITNA POMOĆ-RESCUE"

Primjenjuju se kod izuzetno stresnih situacija, šoka, kome, saobračajne nesreće... Pod jezik staviti 4 kapi. Ako nije dovoljno, u čašu vode ukapati 10 kapi i piti u gutljajima. Kod osobe u komi, nesvjesti, kod alergijskog šoka, namazati iza uha, na zapešće, usne, te ručne zglobove.. Kod visokog tlaka, varirajućeg tlaka, zubobolje, glavobolje, migrene, ugriza pčele, piti svakih 5 do 10 min, dok se ne smiri, te namazati mjesto bola. Kod pripreme za maturu, ispit, diplomu, pred odgovaranje u školi, za važan sastanak, sudski proces unaprijed se može pripremiti tako da tjedan dana ili mjesec dana redovito pijemo Rescue kapi već prema težini događaja koji vas očekuje. Oblozi: u1/2 l vode staviti 6 kapi i koristit za obloge. Kod napetosti mišića u kupelj staviti 15 kapi i držati pola sata. Kod velike napetosti u kadu se stavi 20 kapi. Rescue krema je praktična za nanošenje na kožu, pogotovo na mjesta koja su bolna. Nakon udarca ili ugriza, pojačava djelovanje rescue kapi. Primjenjuje se i kod dugotrajnih migrena, napetosti i za bolna mjesta (kod bolne ruke nakon dugotrajnog rada na komjuteru, vratni i rameni dio)

Sastav:

Nedirak-Impatiens - napetost

Ptičje mlijeko-Star of Bethlehem - šok

Šljiva prskulja-Chery Plum - strah da ćemo izgubiti kontrolu

Pavitina-Clematis - nesvjest, koma, loša koncentracija

Sunčanica-Rock Rose - paničan strah, panika, tremor, drhtavica

BACHOVE KUGLICE I KAPI ZA LAKŠE UČENJE

Bachove Cvijetne kuglice su vibracije divljih biljaka. Za lakše učenje primjenjuje se kombinacija slijedećih biljaka:
Pavitina(Clematis)-pomaže da se lakše koncentriramo
Brijest(Elm)-pomaže da uočavamo bitne stvar i da se ne gubimo vrijeme na ono što nije toliko važno
Bijeli kesten(White Chestnut)-pomaže da odmah upamtimo i da ne moramo previše ponavljati
Pupoljak kestena(Chestnut Bud)-pomaže da učimo iz vlastitog iskustva i da ne moramo ponavljati stalno iste greške
Orah(Walnut)–pomaže da lakše prihvatimo sve novo(gradivo)

Ljubica Kos Rosandić, mr. biotehničkih znanosti - nutricionist >>>>